Campionat de Catalunya M17

El passat dia 27 de Juny vam poder celebrar el Campionat de Catalunya a la categoria cadet (M17, per a menors de 17 anys). Un bon grup de tiradors de les tres armes es van donar cita novament a Manresa per a poder gaudir d’aquest esdeveniment tant important de la temporada, individual i per equips. És una sort poder comptar novament amb l’ajuda de la Federació Catalana d’Esgrima pel material emprat durant les proves i de l’assistència de tots els Clubs de Catalunya, sense vosaltres això no seria possible!

Competició per equips

Diumenge al matí va començar la competició d’espasa per equips i al finalitzar es va procedir a la competició individual. Les proves de sabre i floret es van donar cita a primera hora de la tarda, al acabar l’espasa individual.

En quant al sabre, el nostre club comptava amb dos equips masculins i un de femení. L’equip femení tenia com a integrants a Xènia Dolado, Abril Dolado i Eli Soler. Els equips masculins eren, per una banda, l’equip 1: Èric Segon, Adrián Román i Mallol Vall, i per una altra banda l’equip 2: Adrià Segon, Bernat Vilaseca i Biel Bringués.

L’equip femení va haver de lluitar contra un equip força fort, el de Barcelona, i finalment va caure a semifinals per 45 a 36, quedant terceres de Catalunya a la modalitat cadet.

L’equip masculí 2 va lluitar contra un combinat de molt bons tiradors de Badalona i finalment van caure per 45-30. No obstant van fer molt bona feina i van haver-hi molt bons tocats! Van quedar cinquens de Catalunya amb molt bones sensacions.

L’equip masculí 1 s’enfrontava contra un dels aspirants al títol i van demostrar que junts són molt bons, a l’imposar-se per 45-44. Van poder arribar a la final i allà els hi esperava un altre dels aspirants, l’equip del SAM, amb Asier Olangua (sisè del món al rànquing cadet) a les seves files. L’equip manresà va lluitar fins l’últim moment i van poder alçar-se amb el títol després d’una ajustada victòria per 45-44. Enhorabona a tots! Enhorabona Campions de Catalunya!

Sabre Femení Equips M17

SHM 🥉🏆 Terceres de Catalunya:

🥉 Abril Dolado
🥉 Eli Soler
🥉 Xènia Dolado

Sabre Masculí Equips M17

SHM 🥇🏆 Campions de Catalunya:

🥇 Mallol Vall
🥇 Adrián Román
🥇 Èric Segon

Competició individual

La prova individual va començar al finalitzar la prova per equips. Novament, els nostres representants de la comarca del Bages van poder donar guerra a la competició individual. Comptàvem amb la presència de Adrián Román, Adrià Segon, Biel Bringués, Mallol Vall, Bernat Vilaseca i Èric Segon a la competició masculina. I de, Eli Soler, Abril Dolado i Xènia Dolado a la competició femenina.

La competició femenina es va desenvolupar amb un total de deu tiradores d’arreu del país. La nostra tiradora Abril Dolado es va imposar a Eli Soler a les directes i va poder pujar al podi a rebre la medalla de bronze de la competició. Xènia Dolado va perdre a taula de 16 amb una de les tiradores més veteranes, deixant molt bones sensacions de cara a la propera temporada. Enhorabona noies!

La competició masculina va aplegar divuit tiradors, que van lluitar per a poder alçar-se amb la victòria a la competició més important de la temporada de la categoria cadet. Finalment no va haver cap podi dels nostres però va ser una competició molt ajustada. Enhorabona a tots!

Sabre Femení M17 Individual

Resultats:

1. 🥇 Duna Dobos (CEEHEB)
2. 🥈 Elia Obon (EHB)
3. 🥉 Iria Ortiz (EHB)
3. 🥉 Abril Dolado (SHM)

Sabre Masculí M17 Individual

Resultats:

1. 🥇 Asier Olangua (SAM)
2. 🥈 Zsolt Dobos (CEEHEB)
3. 🥉 Pere Llanas (EHB)
3. 🥉 Mateo Urgellés (SAM)

És un orgull poder comptar amb nois i noies amb moltes ganes d’aprendre i disfrutar d’aquest esport tant bonic i alhora, a vegades, tant oblidat. Per a l’entrega de guardons, aquest cop no vam comptar amb cap representant de la ciutat de Manresa, però si de la Federació Catalana d’Esgrima. La competició es va desenvolupar de manera correcta al pavelló del “Vell Congost” de Manresa. Moltes gràcies a organitzadors, àrbitres, tècnics, voluntaris, pares i mares i representants per a fer-ho possible!

I en especial, moltíssimes gràcies novament a Susana del Castillo (@su.dck.sport a Instagram) pel recull de fotos impressionant que va fer i per donar visibilitat novament al nostre estimat esport! Moltes gràcies!

Resultats Campionat de Catalunya

Sabre Femení M17 Individual
Sabre Masculí M17 Individual

Fotografies de la competició

Fotografies realitzades per Susana del Castillo (@su.dck.sport a Instagram) per a la Federació Catalana d’Esgrima i cedides al Club d’Esgrima SH de Manresa.