Des dels nostres inicis sempre hem estat molt lligats a les escoles i instituts, a on hem pogut oferir esgrima. Creiem que l’esgrima és aquí per a sumar, per a aportar com un bon referent esportiu, a la ciutat de Manresa, a la comarca del Bages i a tot arreu!

La nostra experiència ens ha portat a col·laborar amb l’Ajuntament de Manresa a través del programa Esport a la Carta. Aquest projecte porta diferents esports a les escoles i instituts de la ciutat, entre ells l’esgrima.

Les nostres sessions estan adaptades per edats i serveixen per oferir l’iniciació a l’esgrima a través de les formes jugades.

Informació

Esgrima a les escoles

Què oferim?

Classes per nens i nenes des de la primària a la secundària. També hem realitzat tallers i monogràfics a docents, per a poder ensenyar esgrima i donar recursos metodològics de com poder oferir el nostre esport a dins de les sessions d’EF.

És segur?

Les nostres sessions estàn enfocades com una iniciació al nostre esport. Ens centrem principalment en les formes jugades i el nostre material és l’adequat per a les sessions a les escoles. La seguretat de l’alumnat va per davant de tot!

Què es necessita?

Per a poder demanar sessions o monogràfics a les escoles es pot fer a través de l’Ajuntament de Manresa o contactant directament amb nosaltres a través del nostre formulari de contacte o de la nostra adreça de correu electrònic, info@esgrima-manresa.cat

Metodologia

Esgrima a les escoles

Les nostres sessions per a l’alumnat s’estructuren de la següent manera:

Primer

Teoria i descobriment de l'esport

Explicació breu del nostre esport i mostra del material emprat.

Segon
Escalfament

Formes jugades per a preparar la sessió.

Tercer
Desplaçaments

Aprenentatge dels moviments específics, pràctica guiada i formes jugades.

Quart
Pràctiques

Fonaments de l'atac i la defensa bàsica, iniciació al treball en parelles, formes jugades.

Cinquè
Combats

Aprenentatge dels duels i els assalts a l'esgrima.

Final

Tornada a la calma i feedback

Posada en comú del què s'ha après durant la sessió i resolució de dubtes.

Material

Esgrima a les escoles

El material que fem servir està dissenyat per a poder realitzar les nostres sessions. Depenent del grup d’edat es fa servir un material o un altre, especialment pels combats i les pràctiques d’iniciació. Fem servir principalment sabres d’escuma, sabres de plàstic opcionals i material de competició i proteccions adequades.

Material pels combats

Material d'iniciació

Proteccions

Sabres d'escuma

El nostre objectiu és el de donar a conèixer l’esgrima i el dinamitzar-la com un esport molt apte i que desenvolupa física, mental i socialment. Fer esport és molt necessari i creiem que el nostre és un esport apassionant i divertit, amb moltes qualitats i que otorga molts valors al desenvolupament individual i col·lectiu.

Hem treballat a moltes escoles i instituts que han confiat amb nosaltres. El programa Esport a la Carta de l’Ajuntament de Manresa ens ha donat un impuls molt positiu a l’hora de poder donar a conèixer el nostre esport. Però estem oberts a que qualsevol altre centre d’estudis o de formació vulgui sessions per a poder provar l’esgrima.

Escola Ave Maria
Escola Bages
Escola FEDAC Manresa (primària i ESO)
Escola FEDAC Sant Vicenç de Castellet
Escola Ítaca
Escola Jeroni de Moragas
Escola Joviat
Escola La Flama
Escola La Font
Escola La Renaixença
Escola La Salle Manresa (primària i ESO)
Escola La Sèquia
Escola L’Espill
Escola Muntanya del Drac
Escola Oms i de Prat
Escola Pare Algué
Escola Puigberenguer
Escola Riu d’Or
Escola Sant Ignasi
Escola Serra de Coll Bas (Carme, Anoia)
Escola Serra i Húnter
Escola Valldaura
Escola Vedruna Manresa
Institut Cal Gravat
Institut Lluís de Peguera
Institut Manresa Sis
UEC La Clau

Demana ara més informació