L’Esgrima

Què és l’esgrima?

L’Esgrima és un esport de combat en el qual s’enfronten dos contrincants, que han d’intentar tocar-se amb una arma blanca. (Font: Viquipèdia)

Podríem parlar dels orígens de l’esgrima però ja hi ha una secció a on podrem veure diferents relats i anècdotes de la història de l’esgrima. Com a esport podem dir que combina elements com la preparació física, la presa de decisions, l’estratègia, o la coordinació. És sens dubte un esport molt complert ja que no només s’exercita el cos, si no que també la ment.

La seva definició és “art de defensa i atac amb una espasa, floret o una arma similar”. L’esgrima moderna és un esport d’entreteniment i competició, però segueix les regles i tècniques que es van desenvolupar en el seu origen, per a un maneig eficient de l’espasa en els duels.

Distingim tres modalitats esportives: sabrefloret espasa. Les quals anirem detallant amb notícies a la seva secció corresponent.

Qui pot fer esgrima?

L’esgrima és un esport per a tothom, pels més joves, adolescents i adults. Tothom pot practicar aquest esport, tot i que demanem una edat mínima per a començar a la nostra escola: a partir de 7 anys. I tenim gent de tots els nivells, només cal que ho provis!

En quant al material fem servir de tot tipus, l’adequat per a l’edat en la que es comença, des de material d’escuma fins a material d’alta competició.

És un esport perillós?

Sovint ens fan aquesta pregunta ja que en aquest esport es fan servir espases. I la veritat és que es tracta d’un dels esports més segurs que hi ha, ja que fem servir proteccions adients per tal de practicar i aprendre amb seguretat. En aquest esport no hi ha contacte directe i creiem que els reflexes i la velocitat han de ser més importants que la força.

Què necessito?

Per poder practicar esgrima cal que vinguis amb roba i sabatilles d’esport, la resta de material la deixem nosaltres. Durant les primeres classes no cal comprar res de material, tot i que demanem un dipòsit per a cedir la jaqueta d’esgrima per motius d’higiene i de manteniment. Per a qualsevol consulta només us heu de posar en contacte amb nosaltres. També us podem facilitar material en el cas de que en vulgueu tenir de propi.