El nostre Club d’Esgrima existeix des de l’any 2017. Som una associació esportiva sense ànim de lucre a la ciutat de Manresa, al cor de Catalunya. Estem aportant la nostra experiència i predisposició a que tothom pugui conèixer l’esgrima. Creiem que és un esport molt apte que desenvolupa tant física com mentalment. A més, té un component social molt important, així que som més que un club, vine i comprova-ho!

Formem esportistes, actors i persones. L’esgrima és un esport que està molt viu! Donem classes d’esgrima esportiva, esgrima antiga i esgrima escènica. A més treballem amb l’Ajuntament de Manresa a través del programa Esport a la Carta, per tal d’oferir el nostre esport a les escoles i instituts de la ciutat. Entrenem, competim i sobretot aprenem i ens ho passem bé! Aprofita i vine a descobrir-ho!

Informació

Sobre nosaltres

Qui som?

El nostre Mestre d’Esgrima, Daniel Bello, s’ha format en aquest esport principalment en la modalitat de sabre i especialment en la metodologia d’arrels hongareses. Això ha sigut possible gràcies a les ensenyances rebudes des de jove a càrrec del mestre hongarès Imre Dobos. La seva experiència des de llavors ha anat creixent gràcies als seminaris i a la formació a càrrec de la Federació Catalana d’Esgrima i a tota la seva experiència com a professional d’aquest esport.

Actualment imparteix classes d’esgrima al Club d’Esgrima SHM (Sabre Hongarès de Manresa), dirigint els entrenaments i ajudant al desenvolupament d’aquest esport. Porta casi 30 anys d’experiència en l’esgrima, col·laborant pel seu foment i difusió i formant alumnes de totes les edats. La seva trajectòria va lligada també a l’esgrima escolar amb les sessions que es van realitzar a l’IES Ferran Tallada de Barcelona dins de l’horari lectiu. I també a l’esgrima escènica o teatral, amb els anys de formació a joves actrius i actors a l’escola d’interpretació Plató de Cinema. Ha desenvolupat l’esgrima base i la formació d’esportistes que competeixen a l’actualitat i que han fet resultats autonòmics, nacionals i internacionals. Va treballar al Club d’Esgrima Escola Hongaresa de Barcelona i ha format part de diferents programes de tecnificació de la Federació Catalana d’Esgrima. A dia d’avui continua ajudant a nens, joves i adults a aprendre i gaudir d’aquest esport que encara seguiex sent força desconegut.

Informació

Sobre nosaltres

D'on venim?

La nostra activitat d’esgrima a Manresa neix d’un compromís del nostre entrenador Daniel Bello, juntament amb la Federació Catalana d’Esgrima i el Club Esportiu Escola Hongaresa d’Esgrima de Barcelona. Tot i que la nostra és una entitat diferent, som molt conscients de l’actual estat de l’esgrima catalana. I volem que arribi a tot arreu! Com a esport únic, tant de competició com de lleure i pràcticament per a totes les edats!

La formació dels nostres tècnics està molt arraigada a la metodologia d’arrels hongareses que es va iniciar al nostre país a través del Club Esportiu Escola Hongaresa d’Esgrima de Barcelona (CEEHEB). Això és gràcies a la formació a càrrec del mestre Imre Dobos, hongarès de naixement i molt arraigat a la nostra terra.

El Mestre Hongarès Imre Dobos va arribar a Catalunya per tal de fer créixer l’esgrima catalana i implementar la metodologia hongaresa d’aquest esport. El nostre estil és un llegat de la Escola Hongaresa d’Esgrima de Barcelona, a on vam estar durant molts anys agafant experiència.

"El terme "escola hongaresa" no es deu únicament a la procedència d'origen del seu mestre i director Imre Dobos, sinó també a tota una metodologia d'ensenyança i concepció de l'esgrima nascuda a Hongria aproximadament fa un segle i portada allà des d'Itàlia per el mestre Italo Santelli a cavall dels segles XIX i principis del XX. Amb aquesta també existeix l'escola francesa, italiana, espanyola, alemanya i la més jove de totes la russo-soviètica ("filla" a la vegada de l'hongaresa), totes elles amb un corpus tècnic en sabre, com espasa i floret."

Imre Dobos, actual mestre i entrenador del Club Esportiu Escola Hongaresa d’Esgrima de Barcelona.

Informació

Sobre nosaltres

A on anem?

El nostre principal objectiu és el de fer créixer l’Esgrima a Catalunya, tenint com a base Manresa, la capital del Bages. Volem formar a gent que vulgui aprendre aquest apassionant esport i que vulgui gaudir tant com nosaltres. Ens agradaria formar també futurs campions en totes les categories, i de totes les edats, i que demostrin la seva passió, el seu compromís i la seva dedicació per l’Esgrima. També volem donar a conèixer aquest esport des d’una vessant lúdica i d’aprenentatge, no només a nivell de grans competicions si no també com a l’art d’aprendre a fer servir una espasa.

Demana ara més informació