Qui som?

La nostra activitat d’esgrima a Manresa neix d’una aposta de la Federació Catalana d’Esgrima i la Escola Hongaresa d’Esgrima de Barcelona. Tot i que som un club esportiu independent sense ànim de lucre, som molt conscients de l’actual estat de l’esgrima catalana. I volem que arribi a tot arreu! Com a esport únic i diferent, tant de competició com de lleure.

D'on venim?

El nostre Mestre d’Esgrima, Daniel Bello, s’ha format en aquest esport principalment en la modalitat de sabre i especialment en la metodologia d’arrels hongareses. Això ha sigut possible gràcies a les ensenyances rebudes des de jove a càrrec del mestre hongarès Imre Dobos. La seva experiència des de llavors ha anat creixent gràcies als seminaris i a la formació a càrrec de la Federació Catalana d’Esgrima i a tota la seva experiència com a professional d’aquest esport.

El Mestre Hongarès Imre Dobos va arribar a Catalunya per tal de fer créixer l’esgrima catalana i implementar la metodologia hongaresa d’aquest esport. El nostre estil és un llegat de la Escola Hongaresa d’Esgrima de Barcelona, a on actualment nosaltres també hi estem donant classes.

"El terme "escola hongaresa" no es deu únicament a la procedència d'origen del seu mestre i director Imre Dobos, sinó també a tota una metodologia d'ensenyança i concepció de l'esgrima nascuda a Hongria aproximadament fa un segle i portada allà des d'Itàlia per el mestre Italo Santelli a cavall dels segles XIX i principis del XX. Amb aquesta també existeix l'escola francesa, italiana, espanyola, alemanya i la més jove de totes la russo-soviètica ("filla" a la vegada de l'hongaresa), totes elles amb un corpus tècnic en sabre, com espasa i floret."

Ernest Barceló, tècnic de l'Escola Hongaresa de Badalona

Portem gairabé 30 anys d’experiència en aquest esport i, tal com hem comentat abans, els nostres orígens estan lligats a l’esgrima de formació hongaresa, de la mà del Mestre d’Armes Imre Dobos. Hem treballat formant a esportistes a la modalitat d’esgrima de sabre, amb molts bons resultats a nivell autonòmic, nacional i internacional.

...A on anem?

El nostre principal objectiu és el de fer créixer l’Esgrima a Catalunya, tenint com a base Manresa, la capital del Bages. Volem formar a gent que vulgui aprendre aquest apassionant esport i que vulgui gaudir tant com nosaltres. Ens agradaria formar també futurs campions en totes les categories, i de totes les edats, i que demostrin la seva passió, el seu compromís i la seva dedicació per l’Esgrima. També volem donar a conèixer aquest esport des d’una vessant lúdica i d’aprenentatge, no només a nivell de grans competicions si no també com a l’art d’aprendre a fer servir una espasa.

Agraïments

Estem molt agraïts a totes aquelles persones que ens han ajudat en el nostre camí, la llista és molt llarga i hauríem d’anomenar a gent de tots els clubs de Catalunya, professionals o no.

Tot això no hauria sigut possible sense la inestimable ajuda d’en Miquel Ojeda, actual President de la Federació Catalana d’Esgrima i d’en Josep Perau, Tècnic de la secció d’Esports de l’Ajuntament de Manresa. Donem les gràcies a tot l’equip de la Secció d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, a tots els voluntaris que heu col·laborat amb el muntatge de competicions i a tots els que heu aportat una mica del vostre temps a un esport tant apassionant. Gràcies per la vostra ajuda, farem el possible per fer créixer aquest esport que tant estimem!