FAQ

(Preguntes Freqüents)

FAQ Preguntes Freqüents sobre l’esgrima i la nostra activitat esportiva a Manresa. Coneix més del què fem i com ho fem. Aquí podràs trobar informació diferent sobre els principals dubtes i preguntes que es tenen abans d’un primer contacte amb l’esgrima.  Per a més informació sobre nosaltres o per a reservar sessions us podeu posar en contacte a través del següent enllaç.

L’Esgrima és un esport de combat en el que s’enfronten dos contrincants que han d’intentar tocar-se amb una arma blanca, és a dir, amb una espasa. Els practicants d’esgrima reben el nom d’esgrimistes o tiradors.

Es tracta d’un esport apte per a tothom, ja que desenvolupa tant física com mentalment. A més té un gran component social i actitudinal. Té un munt de beneficis que fan que sigui un esport molt complert.

No hi ha un requisit físic previ per a poder fer les sessions. Es desenvolupa físicament amb la pràctica recurrent del nostre esport, amb grans beneficis a nivell mental.

Per a poder començar a fer esgrima cal que us poseu en contacte amb nosaltres per triar un dia de prova. Si us agrada el nostre esport i voleu practicar amb assiduïtat caldrà emplenar els documents d’inscripció que us facilitarà el club.

Les nostres sessions comencen a partir dels 6 anys. No hi ha un límit d’edat ja que mai és tard per començar a practicar esgrima!

A l’esgrima esportiva existeixen tres modalitats diferenciades per l’arma que es fa servir: el floret, l’espasa i el sabre. Totes aquestes modalitats fan que l’esgrima sigui un esport únic i alhora diferent, ja que les modalitats es diferencien entre elles!

Actualment, al club podràs fer la modalitat de sabre, a la que només val tocar de cintura cap amunt. Valen els cops de tall i les estocades, i és una modalitat molt dinàmica i sorprenent.

Si, també existeixen l’esgrima escènica i l’esgrima antiga. Les dues són molt diferents i es poden complementar. A l’esgrima escènica l’objectiu és recrear combats per tal de que semblin reals (és a dir, l’esgrima que es pot veure al teatre o a les pel·lícules). A l’esgrima antiga es recreen tractats de l’antiguitat i es poden emprar tècniques i realitzar combats.

Les nostres sessions solen fer servir el següent esquema: escalfament, bloc de desplaçaments, treball en parelles de tècnica i tàctica, combats i tornada a la calma.

No obliguem a ningú a realitzar competicions. De fet creiem que l’esgrima té un alt component competitiu però hi ha qui vol només practicar la tècnica i fer els combats a les sessions. Tot i que sempre animem a tothom a que provi les competicions, tant amistoses com federades.

No és perillós practicar esgrima! Fent servir el material adequat i les recomanacions dels nostres tècnics podràs veure que l’esgrima és un esport molt segur. Sempre remarquem que la seguretat va pel davant de tot!

A diferència del que es pensa, l’esgrima és un esport força econòmic. Podeu consultar els nostres preus i demanar més informació a la secció de contacte.

Per a les primeres classes sovint deixem el material d’esgrima. En endavant oferim un sistema de lloguer de material d’esgrima que surt força econòmic. No obstant, hi ha qui es vol comprar el seu propi material i portar-lo a les sessions.

Per a adquirir material d’esgrima us recomanem dos proveïdors, tot i que existeixen vàries formes de poder comprar material homologat. Podeu visitar les planes web dels nostres proveïdors a la plana principal de la web, en aquest apartat.

Podeu consultar els nostres horaris a la secció corresponent a la web: horaris

Generalment les nostres classes són grupals. Els nostres grups solen ser reduïts per tal de poder garantir qualitat als entrenaments, amb un especial èmfasis a la tècnica. També disposem d’horaris per a realitzar classes individuals a preus econòmics.

Els grups es solen dividir per edats. Disposem de classes per a nens d’entre 6 i 12 anys, joves de 12 a 17 anys i adults. Les classes d’esgrima antiga són a partir dels 15 anys en endavant.

Actualment fem les sessions al gimnàs de l’Escola Bages, al Carrer de la Sèquia, 55 de Manresa.

Les poules són pràctiques de competició que desenvolupem al club, amb un sistema de rànquing per tal de posar-nos a prova. Aquestes pràctiques solen ser setmanals, amb la possibilitat de realitzar competicions internes al club.

Per a poder participar a les poules del club calen uns coneixements previs i una pràctica d’aquests. Normalment es pot començar aviat, ja que els combats amb altres alumnes i socis són sempre un al·licient per a poder millorar.

Els nostres tècnics són els encarregats de donar el vistiplau alhora de poder realitzar competicions federades. Cal parlar amb ells i expressar aquest desig de voler federar-se per a competir.

ESGRIMA SHM

El teu Club d'Esgrima a la ciutat de Manresa! A on podràs practicar Esgrima com a esport, esgrima escènica i esgrima antiga. T'hi atreveixes?