Llicències federatives 2022-2023

Published by admin@esgrima-manresa.cat on

Llicències Federatives

Temporada 2022-2023

En aquesta entrada us explicarem les avantatges de federar-se, ja sigui per a competir o per a disposar d’una assegurança com a esportista. Aquesta temporada 2022-2023 està carregada de competicions, autonòmiques, nacionals i internacionals, i volem que sigui un procés fàcil per a tots aquells que voleu competir o que voleu que tots els vostres fills i filles hi participin.

A quines competicions podem presentar-nos?

Existeixen quatre tipus de competicions bàsiques (i segurament alguna més depenent de l’àmbit o dels organitzadors). Les competicions poden ser individuals i/o per equips. Separades per gènere o mixtes. Separades per nivells o per edats. Totes aquestes qüestions les planteja l’organitzador i exposa el format previ a les inscripcions a la competició.

Generalment no és necessari disposar de llicència federativa, tot i que és recomanable ja que en cas de lesió hi ha d’haver una mútua al darrera. Aquestes competicions són de caire amistós i es pacten amb els organitzadors (premis, preu d’inscripcions, etc.). El material sovint el porta el mateix esportista a competir o és cedit pel club al que pertany.

Per a poder competir a nivell català cal disposar de la llicència federativa autonòmica. Aquesta llicència la tramiten els mateixos clubs per a poder federar a l’alumne a través de la Federació Catalana d’Esgrima (estament autonòmic que regula aquestes competicions). La llicència federativa autonòmica dona dret a poder participar a la lliga autonòmica (Lliga Catalana), als Campionats de Catalunya i a més té una sèrie de cobertures en cas de lesions tant d’entrenament com de competició.

Per a poder competir a nivell espanyol cal disposar de la llicència federativa autonòmica i de la llicència nacional. Aquesta llicència dona dret a poder competir a nivell nacional i a més també té una cobertura en el cas d’accidents o lesions. La llicència nacional també es tramita a través dels clubs que disposin de llicència nacional i l’estament que ho regula és la Real Federación Española de Esgrima. Al disposar de la llicència nacional es pot participar a la lliga nacional (TNR: Trofeo nacional de ranking) i als Campionats d’Espanya.

Depenent d’on es realitzi la competició caldrà disposar d’una llicència europea o d’una llicència que es pugui fer servir per a les competicions FIE (Federació Internacional d’Esgrima)

Competicions autonòmiques

Què cal fer per a participar a competicions autonòmiques?

Si és a nivell autonòmic s’ha de pagar la fitxa federativa per a disposar de la llicència autonòmica. A més també es paguen uns drets de competició que serveixen per a pagar la inscripció a les Lligues Catalanes. Aquests Drets de competició no inclouen els Campionats de Catalunya que s’han de pagar a part. Teniu més informació a la secció de la FCE en aquest mateix enllaç. La llicència autonòmica té una validesa de la temporada en curs (generalment de Setembre a Juliol, o al fi de la temporada en curs).

A continuació podeu veure el preu de les llicències autonòmiques per a la temporada 2022-2023:

Tipus de llicènciaVeterans / AbsolutsM20M17M15 / M13 / M11
Bàsica / Esportista57€49€48€39€
Àrbitre39€39€39€
Tècnic39€39€

Per inscriure’s en aquestes competicions la FCE posa a disposició dues vies diferents:

Drets de competició

Definició: abonament de temporada (forfait). Inclou totes les competicions en que participi el tirador/a

Preu categories M15, M17, M20, ABS i VET: 28€ per tirador/a

Preu categories M11 i M13: 16€ per tirador/a

Inscripció puntual a una competició

Definició: via d’inscripció a Lligues Catalanes i OPEN per qui no disposi de Drets de competició

Preu totes les categories: 10€ per tirador/a

A part d’això sempre es fa un pagament per a la aportació d’àrbitres que calen per disputar la competició (això ho calcula el club i us ho envia prèviament abans de la competició).

Totes aquelles persones que vulguin competir han d’enviar un correu a l’adreça info@esgrima-manresa.cat (o missatge per whatsapp) amb el seu nom i el tipus de competició o llicència federativa que volen disposar.

Quines competicions formen part del circuit autonòmic?

Disposeu del calendari autonòmic a la secció de Calendario FCE, a on us redirigirà a la seva plana web amb el corresponent calendari. Heu de triar l’arma, la categoria i el gènere. Us sortiran les principals competicions de la temporada a les que podeu competir amb la llicència federativa autonòmica. Ho podeu consultar a través d’aquest mateix enllaç.

Demana més informació: